طرز تهیه آرد برنج با برنج نیم دانه ؛ ساده، سالم و مناسب نوزاد

به گزارش گردش مهاجر، برترین گزینه برای درست کردن آرد برنج در خانه، استفاده از برنج نیم دانه است. این نوع برنج، علاوه بر اینکه از نظر قیمت بسیار ارزان است، باعث می گردد که خیلی راحت تر و سریع تر، آردی نرم و یک دست تهیه کنید که برای پخت فرنی با آرد برنج و شیرینی های سنتی فوق العاده است. در این مطلب از خبرنگاران همراه مان باشید تا مرحله به مرحله، طرز تهیه آرد برنج با برنج نیم دانه را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه آرد برنج با برنج نیم دانه ؛ ساده، سالم و مناسب نوزاد

مواد لازم برای تهیه آرد برنج با برنج نیم دانه

  • برنج نیم دانه به اندازه لازم
  • آب به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه آرد برنج با برنج نیم دانه

مرحله اول: خیساندن برنج

در ابتدای کار، اندازه مناسبی از برنج مورد نظرتان را بردارید و به خوبی پاک کنید تا عاری از هرگونه سنگ، شن و ناخالصی گردد. سپس برای از بین بردن گرد و خاک به جا مانده روی سطح برنج و بعلاوه گرفتن نشاسته اضافی برنج، آن را 2 الی 3 مرتبه با آب سرد، به خوبی بشویید. پس از انجام فرآیند شستشو، برنج تمیز شده را در یک ظرف مناسب حاوی اندازه کافی آب (ترجیحا ولرم) قرار داده و اجازه دهید حدود 2 تا 3 ساعت در آب خیس بخورد.

هر چقدر که فرآیند خیساندن طولانی تر گردد، به نرم تر شدن بافت دانه های برنج یاری بیشتری می نماید؛ در نتیجه، فرآیند آسیاب کردن برنج، آسان تر و با کیفیت بهتری انجام می گردد.

مرحله دوم: خشک کردن برنج

پس از گذشت مدت زمان لازم از خیس خوردن برنج ها، آن ها را آبکش کنید. سپس، دانه های برنج خیس خورده و آبکش شده را به صورت یک لایه نازک و یکنواخت روی یک دستمال یا حوله تمیز، پخش کنید و آن را در یک محیط با جریان هوای مناسب و دور از نور مستقیم خورشید، قرار دهید.

فرایند خشک شدن برنج ها بسته به دمای هوا می تواند بین 45 دقیقه تا 2 ساعت طول بکشد. برای سریع تر شدن این فرایند، می توانید برنج ها را در مقابل وزش ملایم باد پنکه قرار دهید.

مرحله سوم: آسیاب کردن برنج

پس از خشک شدن کامل دانه های برنج، آن ها را داخل یک آسیاب برقی چندکاره یا مخلوط کن قوی و باکیفیت بریزید. سپس دستگاه را روشن و برنج را آسیاب کنید تا به بافت دلخواه برای مصرف مورد نظرتان برسید. بسته به احتیاج خود، می توانید برنج را به صورت آرد کاملاً نرم و پودری، با بافت نیمه درشت یا حتی نسبتاً زبر آسیاب کنید.

مرحله چهارم: الک کردن آرد برنج

برای اینکه آرد برنج تان به طور کامل، یک دست و لطیف گردد، باید آرد آسیاب شده را از الکی با سوراخ های ریز عبور دهید تا ذرات درشت و آسیاب نشده جدا شوند.

پس از الک کردن، ممکن است اندازهی ذرات ریز و درشت برنج در الک باقی بماند. برای جلوگیری از هدر رفتن مواد، می توانید این ذرات را دوباره آسیاب و سپس الک کنید. بعلاوه، این ذرات ریز که شبیه بلغور برنج هستند، می توانند به طور جداگانه در تهیه غذاهایی که احتیاج به بلغور برنج دارند هم استفاده شوند.

مرحله پنجم: خشک کردن آرد برنج

در این مرحله، آرد برنج الک شده را به صورت یک لایه نازک و یک نواخت روی سطح یک بشقاب یا سینی مناسب، پخش کنید و اجازه دهید برای مدت زمان کوتاهی در دمای محیط باقی بماند. این کار، رطوبت احتمالی باقی مانده در آرد برنج را تبخیر نموده و باعث خشک شدن کامل آرد می گردد.

مرحله ششم: استفاده یا بسته بندی آرد

در نهایت، آرد برنج خشک شده را با یک قاشق تمیز و خشک به ظرف دربسته و غیرقابل نفوذ هوا منتقل و آن را در مکانی خنک و دور از رطوبت نگهداری کنید. اگر قصد استفاده از آرد برنج را تا چند روز آینده ندارید، برای حفظ کیفیت و جلوگیری از کپک زدن آرد برنج، بهتر است که آن را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.

از این آرد برنج می توانید در طرز تهیه شیرینی برنجی و نان برنجی بهره ببرید. بعلاوه پیشنهاد می کنیم و طرز تهیه حلوا با آرد برنج را هم امتحان کنید.

نکات تکمیلی طرز تهیه آرد برنج با برنج نیم دانه

در طرز تهیه آرد برنج خانگی با برنج نیم دانه ضروری است که به یک سری از نکات پایبند باشید تا بتوانید به یک نتیجه عالی دست پیدا کنید. در ادامه این نکات را به شما می گوییم.

خشک نکردن برنج در آفتاب

اکیداً توصیه می گردد از قرار دادن برنج در معرض تابش مستقیم نور خورشید برای خشک کردن آن خودداری کنید. زیرا این کار ممکن است به کیفیت نهایی آرد برنج آسیب وارد کند.

نگهداری آرد برنج در ظرف مناسب

برای حفظ کیفیت آرد، توصیه می کنیم که آن را در یک ظرف دربسته پلاستیکی یا شیشه ای خشک و تمیز نگهداری کنید. چنانچه از کیسه های پلاستیکی زیپ دار برای نگهداری آرد استفاده می کنید، بسیار مهم است که پیش از بستن کامل درب کیسه، تا حد امکان هوای موجود داخل آن را به آرامی خارج کنید؛ زیرا وجود هوا می تواند به مرور زمان باعث افت کیفیت و تغییر بافت آرد گردد.

نگهداری آرد برنج در یخچال یا فریزر

اگر می خواهید ماندگاری آرد را به مقدار قابل توجهی افزایش دهید و برای مدت زمان طولانی تری از آن بهره ببرید، برترین کار این است که آن را داخل یخچال یا فریزر نگهداری کنید. دمای پایین یخچال و فریزر به طور موثری از فعالیت آنزیم ها و رشد میکروارگانیسم هایی که باعث فساد و کاهش کیفیت آرد می شوند، جلوگیری نموده و ماندگاری آن را افزایش می دهند.

استفاده از برچسب زمان فراوری

درصورت نگهداری از آرد داخل یخچال، حداکثر تا یک سال می توانید از آن بهره ببرید. اما برای اینکه زمان دقیق فراوری آرد را از قلم نیاندازید، پس از بسته بندی، بر روی ظرف یا کیسه حاوی آرد، برچسبی حاوی نام محصول (در صورت لزوم) و تاریخ دقیق بسته بندی را بچسبانید.

تهیه انواع آرد در منزل

طرز تهیه آرد برنج با برنج نیم دانه بسیار راحت و بی دردسر است. شما به راحتی می توانید این آرد را با هزینه بسیار کم در خانه درست کنید. در کنار آرد برنج شما می توانید دیگر انواع آرد مثل آرد بادام و آرد جوانه گندم را هم طبق آموزش هایی که پیش از این در خبرنگاران آموزش داده ایم، در خانه تهیه کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 27 فروردین 1404 بروزرسانی: 27 فروردین 1404 گردآورنده: immigranttours.com شناسه مطلب: 123

به "طرز تهیه آرد برنج با برنج نیم دانه ؛ ساده، سالم و مناسب نوزاد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آرد برنج با برنج نیم دانه ؛ ساده، سالم و مناسب نوزاد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید