بارش شهابی جوزایی؛ پادشاه بارش های شهابی در آسمان

به گزارش گردش مهاجر، بارش شهابی جوزایی طی چند روز آینده به اوج خود خواهد رسید. فستیوال سالانه نور در آسمان تجربه نابی است که نباید آن را از دست بدهید.

بارش شهابی جوزایی؛ پادشاه بارش های شهابی در آسمان

سالانه چندین بارش شهابی اتفاق می افتد که بارش شهابی برساوشی، بارش شهابی ربعی و بارش شهابی جوزایی از معروف ترین آن ها هستند. قبلا در خصوص بارش شهابی برساوشی در خبرنگاران نوشته بودیم. بارش شهابی جوزایی که معمولا بزرگ ترین بارش شهابی سال و پادشاه بارش های شهابی سالانه می گردد، این روزها میزبان آسمان شب است. این جشنواره سالانه که درخشان ترین بارش شهابی در طول سال است، در ساعت اوج خود میزبان بیش از 100 شهاب است و برای مشاهده آن نیازی به تجهیزات خاص نیست. برترین زمان برای مشاهده بارش شهابی، بعد از غروب خورشید و تا قبل از سپیده دم محسوب می گردد. البته شرایط دیگری را هم باید مد نظر داشت که در ادامه به آن ها می پردازیم.

بارش شهابی جوزایی چیست؟

بارش شهابی یکی از پدیده های آسمان شب است و زمانی اتفاق می افتد که زمین از بین توده ای از ذرات ریز فضایی به جای مانده از دنباله دارها یا سیارک ها عبور می نماید. این ذرات اگر در مدار زمین باشند به سرعت وارد اتمسفر زمین می شوند و در نهایت ما آن ها را به شکل نور می بینیم. منشا هرکدام از بارش های شهابی، ناحیه مشخصی در آسمان است که کانون بارش نام دارد. بارش های شهابی را به سه روش نام گذاری می نمایند. یکی از این روش ها انتخاب نام صورت فلکی است که کانون بارش در هنگام اوج فعالیت ها در آن واقع شده است؛ مثلا کانون بارش در هنگام بارش شهابی جوزایی، صورت فلکی جوزا است.

بارش شهابی جوزایی (Geminid Meteor Shower) از بزرگ ترین بارش های شهابی سالانه است که علاقه مندان زیادی هم دارد. بارش شهابی جوزایی جزو معدود بارش هایی است که منشا آن دنباله دار نیست؛ بلکه جریان بقایای به جای مانده از سیارک فایتون 3200 آن را ایجاد می نماید. این بارش، شهاب های روشن فراوانی دارد؛ چراکه قطر شهاب ها زیاد است و آذرگوی ها (یعنی شهابی که از شهاب های عادی درخشنده تر است) در میان آن ها زیاد هستند.

بارش شهابی جوزایی 98 را چه زمانی ببینیم؟

بارش شهابی جوزایی 98 در حال حاضر فعال است. این رویداد آسمانی هر سال در حدود 16 آذر شروع می گردد و تا 23 آذر به اوج خود می رسد. خاتمه این بارش نیز 27 آذرماه است. آدینه شب (21 آذر) و بامداد شنبه (22 آذر) می توانید شاهد اوج بارش ها در آسمان شب باشید.

فستیوال سالانه نور در آسمان ممکن است در مقایسه با سال های دیگر، باشکوه نباشد. دلیل آن هم رقابت ماهِ تقریبا کامل با شهاب ها است. به این ترتیب دنباله درخشان شهاب ها در نور مهتاب ناپدید می شوند و فقط درخشان ترین شهاب ها قابل مشاهده هستند. در شرایط ایدئال می توان بیش از 100 شهاب در ساعت دید.

انجمن بارش شهابی آمریکا (American Meteor Society) اعلام نموده است:

به جای مشاهده 60 یا تعداد بیشتری شهاب در ساعت، احتمالا فقط 20 شهاب خواهید شمرد.

به رغم محدودیتی که برای تماشای شهاب ها هست، این رویداد سالانه ارزش مشاهده را دارد. برای مشاهده این رویداد شاید لازم باشد کمی از خواب تان بزنید.

در روز 21 آذر، ماه ساعت 18:02 طلوع خواهد نمود و رفته رفته آسمان را نورانی می نماید. برای مشاهده بارش شهابی بهتر است بعد از غروب خورشید و تاریک شدن هوا، پیش از اینکه ماه اوج بگیرد، مکان مناسبی را برای رصد شهاب سنگ ها پیدا کنید.

بارش شهابی جوزایی 98 را کجا تماشا کنیم؟

بارش شهابی در تمام شهرهای ایران و با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است. برای مشاهده بهتر این بارش ها بهتر است در پی مکانی تاریک باشید که از آلودگی های نوری شهرها دور باشند. منطقه ها کویری برترین جاها برای تماشای این رویداد محسوب می شوند. اگر هوا ابری باشد شانس تماشا شهاب ها کمتر خواهد شد.

نکاتی که باید برای تماشای بارش شهابی در نظر بگیرید

  • از قلم نیاندازید که لباس گرم بپوشید؛ به خصوص اگر کویر را برای تماشای این رویداد انتخاب نموده اید.
  • به مکانی تاریک بروید و تلفن همراه تان را کنار بگذارید تا چشم تان در تاریکی نسبی تنظیم گردد.
منبع: کجارو / dinu.ir / yjc.ir / cnet.com
انتشار: 29 آذر 1403 بروزرسانی: 29 آذر 1403 گردآورنده: immigranttours.com شناسه مطلب: 87

به "بارش شهابی جوزایی؛ پادشاه بارش های شهابی در آسمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بارش شهابی جوزایی؛ پادشاه بارش های شهابی در آسمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید